بازدیدکنندگرامی من درتاریخ فروردین1397این وب سایت عکاس گردشگر شیراز را راه اندازی کردم  تاجاذبه های گردشگری شیرازرا عکاسی کنم

 

و

امید باریم از تصاویر لذت برد باشد

 

 

واگربرای مشاهدتصاویرهامشکل داریدازاین

 

وب سایت هم به این آدرس بازدیدکنید

 

http://hamed300.farsiblog.com/

 

 

جاذبه گردشگری دروازه قرآن شیراز عکاسی درتاریخ 1397/03/17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

واگرازاصفهان ویاشهرکردبه شیرازسفرکنیدبااین جاذبه مواج میشوین می شویم؟

 

 

 

 

 

عکاسی من راقبول داری دربازه قرآن شیرازجاذبه زیاددار اماگردشگری عکاس شیرازبه دلیل دوروقت ساعت23:00شب بودوشما دربازه قرآن شیرازرادرشب مشاهدمیکنید؟

 

 

 

 

 

 

 

 

زندگی نامه خواجوی کرمانی

نام اصلی : کمال‌الدین ابوالعطاء محمودبن علی‌بن محمود
زمینهٔ کاری :  شعر، عرفان، ریاضیات و طب
زادروز :  ۶۸۹ (قمری) - کرمان
مرگ : ۷۵۲ (قمری) - شیراز
ملیت : ایرانی
جایگاه خاکسپاری : تنگ الله اکبر شیراز
در زمان حکومت : اییلخانان

لقب : نخل‌بند شاعران
سبک نوشتاری : سبک عراقی




کمال‌الدين ابوالعطا محمودبن على بن محمود مرشدى کرمانى عارف بزرگ و شاعر استاد ايران در قرن هشتم هجرى است. نسبت مرشدى به سبب انتساب او به فرقهٔ مرشديه يعنى پيروان شيخ ابواسحق کازرونى است. بعضى از تذکره‌نويسان به او عنوان‌هاى 'نخلبند‌ شعرا' و 'خلاق‌المعاني' و 'ملک‌الفضلا' نيز داده‌اند. تخلص او در همهٔ شعرهايش 'خواجو' است که خود مصغر خواجه و اين تصغير از باب تحبيب است. ولادت شاعر به تصريح خودش به سال ۶۸۹ هـ اتفاق افتاده است



وى که از خانواده‌اى سرشناس در کرمان بود دوران کودکى را در آن شهر گذرانيد و سپس سفرهاى طولانى به حجاز و شام و بيت‌المقدس و عراق عجم و عراق عرب و مصر و بعضى از بندرهاى خليج‌فارس کرد و در اين سفرها توشه‌ها از دانش و تحقيق اندوخت. خواجو چندگاهى در بغداد اقامت گزيد و در سال ۷۳۲ هـ مثنوى هماى و همايون را به‌نام سلطان ابوسعيد و وزيرش غياث‌الدين محمد در آن شهر به انجام رسانيد و در سال ۷۳۶ به ايران بازگشت اما چون ابوسعيد بهادرخان را مقتول يافت و غياث‌الدين محمد هم مدتي، پس از ورود خواجو به‌دست مخالفانش به قتل رسيد و خواجو به قول خود سلطانيهٔ بى‌سلطان را لايق اقامت نديد(۱) به اصفهان رفت و پس از چندى اقامت، از آنجا به کرمان و فارس سفر کرد و در پناه خاندان اينجو على‌الخصوص در ظل عنايت شاه شيخ ابواسحق درآمد و در حالى‌که رقيب او امير مبارزالدين را نيز مدح مى‌گفت مدتى به رفاه گذرانيد تا بدرود حيات گفت.

از آن خواجو ازين منزل سفر کرد     که سلطانيه بى‌سلطان نخواهد




خواجو پسرى داشته است به‌نام مجيرالدين ابوعلى سعيد که از او در منظومهٔ کمال‌نامه که به‌سال ۷۴۴ سروده است نام مى‌برد. وى غير از پيران گذشته (شيخ ابواسحق کازرونى م ۴۲۶ و سيف‌الدين باخرزى م ۶۵۸) عدهٔ کثيرى از بزرگان و معروفان عهد خود را مدح کرده است که از آن جمله امين‌الدين بليانى و شيخ علاءالدولهٔ سمنانى و از پادشاهان سلطان ابوسعيد بهادر (م ۷۳۶)، اَرپاگاون (م ۷۲۶)، شيخ حسن ايلکانى (م ۷۵۷) جلا‌ل‌الدين شاه مسعود اينجو (م ۷۳۶)، خواجه تاج‌الدين احمدبن على عراقى وزير امير مبارزالدين، خواجه بهاءالدين محمود يزدى و خواجه شمس‌الدين محمد صاين از همه معروف‌تر هستند از اين ميان خواجو نسبت به شيخ‌الاسلام امين‌الدين بليانى و شيخ علاءالدولهٔ سمنانى ارادت بسيار مى‌ورزيد و ظاهراً مدتى در خانقاه شيخ‌ علاءالدوله اقامت گزيد و به گرد‌آورى ديوان او همت گماشت و چون به فرقهٔ مرشديه اختصاص داشت و از پيروان شيخ امين‌الدين بليانى بود نسبت به اين شاعر عارف که ذکرش گذشت عشق مى‌ورزيد


از ميان معاصران خواجو، حافظ از همه مشهورتر است. خواجو، که به سال و تجربت شاعرى بر خواجه تقدم داشت، در مدتى که مقيم شيراز بود مانند دوستى که سمت رهبر داشته باشد بر انديشهٔ حافظ پرتو تعليم افگنده بود و به‌همين سبب است که در ديوان خواجهٔ شيراز بيت‌هاى بسيارى را مى‌بينيم که به تقليد يا به استقبال از غزل‌هاى خواجو ساخته و يا گاه معنى و لفظى از او اقتباس کرده است (رجوع شود به مقدمهٔ ديوان خواجو به قلم آقاى احمد سهيلى خوانساري، ص ۴۷ تا ۵۴.).

مرگ خواجو در حدود سال ۷۵۲ هـ و گويا در شيراز اتفاق افتاد و گور او در تنگ الله‌اکبر شيراز نزديک دروازهٔ قرآن واقع است.



 

آثار خواجو
آثار خواجو متعدد و کليان او مفصل و از هر حيث سزاوار دقت و شايان اهميت است. وى که سرودن شعر را از اوان جوانى آغاز کرد تا پايان حيات به آفرينش آثار منظوم و منثور خود سرگرم بود. مجموعهٔ شعرهايش متجاوز از چهل هزار بيت است. وى در دوران زندگانيش به اشارهٔ تاج‌الدين احمد وزير و به دستيارى جمعى از محرران به جمع‌آورى و تدوين شعرهاى خود پرداخت.


ديوان خواجو که به دو بخش 'صنايع‌الکمال' و 'بدايع‌الجمال' تقسيم شده است مشتمل بر انواع قصيده، غزل، قطعه، ترجيع، ترکيب، مثنوى و رباعى است. قصيده‌هاى خواجو در مدح و گاه در وعظ و بخشى از آنها در منقبت بزرگان دين است

مثنوى‌هاى شش‌گانهٔ او که خواجو در سرودن آنها به نظامى و فردوسى نظر داشته عبارتست از:
۱. سام‌نامه که منظومه‌اى است حماسى و عشقى به بحر متقارب مثمن مقصور يا محذوف و به تقليد از شاهنامهٔ فردوسى ساخته شده و راجع است به سرگذشت سام نريمان. اين منظومه در حدود ۱۴۵۰۰ بيت دارد و شاعر آن را به‌نام ابوالفتح مجدالدين محمود وزير ساخته است


. هماى و همايون و آن مثنوئى است عاشقانه در داستان عشق همايون با هماى دختر فغفور چين به بحر متقارب که خواجو آن را به سال ۷۳۲ هجرى در ۴۴۰۷ بيت به پايان رسانيد و به‌نام شمس‌الدين صاين و فرزندش عميدالملک رکن‌الدين کرد.
۳. گل و نوروز که منظومه‌اى است به بحر هزج مسدس محذوف يا مقصور در عشق شاهزاده‌اى نوروز نام با 'گل' دختر پادشاه روم که خواجو آن را به سال ۷۴۲ در ۵۳۰۲ بيت و براى نظيره‌سازى در برابر خسرو و شيرين نظامى سروده است.


. روضةالانوار که منظومه‌اى است به يکى از متفرعات به بحر سريع (مفتعلن مفتعلن فاعلن - يا: فاعلان) و خواجو آن را به پيروى از مخزن‌الاسرار نظامى در اندکى بيش از دو هزار بيت به‌نام خواجو شمس‌الدين صاين ساخت و به‌سال ۷۴۳ به اتمام آورد. موضوع اين منظومه اخلاق و عرفان و وصف حالى رسا از خود شاعر است.


. کمال‌نامه و آن منظومه‌اى است عرفانى در دوازده باب بر وزن سيرالعباد سنائى در ۱۸۴۹ بيت که خواجو آن را به ياد شيخ مرشد ابواسحق کازرونى آغاز و به‌نام شاه شيخ ابواسحق اينجو به‌سال ۷۴۴ هـ ختم کرده است.

۶. گوهرنامه و آن منظومه‌اى است در ۱۰۲۲ بيت به بحر هزج مسدس مقصور يا محذوف که به‌سال ۷۴۶ هـ به اتمام رسيده است و شاعر آن را به‌نام امير مبارزالدين محمد و وزير او بهاءالدين محمود و در منقبت او و پدر و نياکانش ساخته است.

آثار ديگر خواجو عبارتست از مفاتيح‌القلوب که متخبى است از شعرهاى او، رسالةالباديه به نثر در سوانح سفر مکه، رسالهٔ سبع‌المثانى در مناظرهٔ شمشير و قلم، رسالهٔ مناظرهٔ شمس و سحاب به نثر.

 

سبک و روش خواجو
خواجو بنابر روش اديبان زمان از بيشتر دانش‌هاى عصر خود بهره داشت و در بعضى مانند نجوم و هيئت ذيفن بود. علوّ سخنش در قصيده و غزل و ديگر انواع شعر قدرت او را در سخنورى نشان مى‌دهد. با اين‌حال به اقتفاء استادان پيشين نيز مى‌پرداخت چنانکه در قصيده از سنائى و خاقانى و ظهير و در مثنوى از شيوهٔ نظامى و مثنوى‌گويان قرن هفتم و در غزل از سعدى پيروى کرده است و از اين بابت در جزو آن دسته از شاعران است که غزل‌هاى آنان در سير تحول غزل ميان سعدى و حافظ قرار داشته يعنى مضمون‌هاى عرفانى و اندرزى و حکمى را همراه با مضمون‌هاى عاشقانه دارد.

 

وى در غزل قافيه‌ها و رديف‌هاى دشوار بسيار به‌کار برده است و با اين همه سخن او در آنها روان و دلپذير است و همين روانى و دلپذيرى سبب شده است تا برخى از ناقدان سخن، او را متتبع غزل‌هاى سعدى و حتى دزد آنها بنامند. قسمتى از قصيده‌هاى خواجو در زهد و وعظ و قسمتى در توحيد و نعت و بعضى در منقبت بزرگان دين و برخى از آنها شامل مطلب‌هاى انتقادى و مطايبه است. وى به شيوهٔ نظامى به نظم ساقى‌نامه نيز مبادرت جست.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نمونه های از عکاسی من

 

مشاهدمیکنید

 

مردم بازیگرعکاسی من است

 

جذابیت عکاسی من برای همه شیرین است وشماداستان عکاس گردشگرشیرازرادنبال میکند

 

این وب سایت رابه دوستان معرفی کنید؟

 

 

 

شیرازرامشاهدمیکنید

 

 

 

 

چای خانه بالای شیراز

 

 

 

 شیرازاز بالاقشنگه؟

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

عکاسی بالباس قاجاری وشیراز بالای دربازه قرآن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

غارشیرسنگی یکی ازآثارباستانی وتاریخی بالا قرآن

 

 

 

 

 

 

 

 

جاذبه گردشگری شیرازدربازه قرآن شیراز؟

 

 

 

غارشیرسنگی بالای قرآن شیراز؟

 

 

 

 

 

امیدواریم از این پخش برنامه لذت برده باشید

تاگردشگری ازجازبه های دیگرشیرازشمارا به امید خدا میسپارم

 

تاریخ عکاسی 1397/03/17پنشنبه؟

شیرازدربازه قرآن؟

 

عکاس گردشگرشیرازجاذبه های گردشگری شیراز را

 

اطلاع رسانی میکنم ؟


برچسب‌ها: جاذبه گردشگری دروازه قرآن شیراز

تاريخ : شنبه 18 خرداد 1397 | 22:22 | نویسنده : حامدکیوانی |

 

ورودمیکنیم در باغ شاپوری،؟

 

هرعکسی یک داستانی دارداستان یک عکاس گردشگرشیرازبه نام حامد؟حامد33سال سن داردودرجاذبه های شهرشیرازگردشگری می کند


وبازدیدکنندگان این وب سایت باحامددرشیرازگردشگری می کنندو


تاریخ عکاسی  باغ شاپوری، 1397/03/12/شنبه عصرعکسبرداری شده


وباعکاس گردشگری حامدهمراه باشید؟

 

 

 

 

 

 

باغ شاپوری در شیراز

شیراز شهر باغ های سرسبز و تماشایی است باغ هایی که باید در میان درختانش قدم زد و ساعت ها خیره به شیوه معماری عمارت تاریخی اش شد. روزگاری در ایران باغ هایی ساخته می شد که در معماری و طراحی آن ها از شیوه های اصیل باغ سازی ایرانی استفاده می شد؛ وجود عمارتی با معماری زیبا در وسط باغ، حوض مستطیلی در جلوی این عمارت و نهرهای آبی که با آن گل و گیاهان باغ آبیاری شود از ویژگی های اصلی این باغ ها بود. این باغ ها بیشتر در زمان صفویان و قاجاریه ساخته می شدند اما با روی کار آمدن پهلوی، در شیراز باغی با معماری جدید ساخته شد که در آن نوآوری هایی به کار رفته بود. در باغ شاپوری معماری جدید و منحصربفردی را می بینیم، در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با باغ شاپوری بیشتر آشنا شوید.

 

 

 

برای بازدید از باغ شاپوری باید راهی منطقه مرکزی شیراز و محله قدیمی انوری شوید. در اینجا چشمتان به کاخی ۸۰ ساله می افتد که در احاطه باغ زیبایی ست. نوروز ۹۱ بود که این باغ به روی گردشگران مشتاق باز شد تا از معماری زیبای این عمارت و فضای سبز محوطه آن بازدید کنند. اینکه این کاخ چه زمانی و برای چه ساخته شد به سال ۱۳۱۰ برمی گردد زمانی که یکی از تاجرهای پولدار شیراز به اسم «عبدالصاحب شاپوری» تصمیم می گیرد تا برای خودش یک کاخ و باغ درست کند تا در آن زندگی کند. او کار ساخت این کاخ را به یکی از معروف ترین معمارهای این شهر یعنی «ابوالقاسم مهندسی» واگذار می کند. ۵ سال بعد یعنی در سال ۱۳۱۵ این کاخ با معماری چشم نوازش ساخته  و مدت ها محل زندگی خانواده شاپوری شد.  خانواده شاپوری تا دهه ۱۳۷۰ در این خانه زندگی و سپس این محل را ترک کردند تا اینکه در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این باغ را خرید و بعد از مرمت و بازسازی در سال ۱۳۹۱ آن را به عنوان یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شیراز به گردشگران معرفی کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درختان میوه زیادی مثل درختان انار و نارنج در این باغ کاشته شده تا از میوه آن ها استفاده شخصی شود و بخشی از آن میوه ها هم در بازار به فروش برسد و به اقتصاد این خانواده کمک کند. یکی از جنبه های ارزشمند این باغ این است که شیوه زندگی یکی از اهالی ثروتمند شیراز را در چیزی حدود ۸۰ سال قبل به تصویر می کشد. این مجموعه ۴ هزار مربع مساحت دارد؛ در ۲ هزار متر مربع آن بنای ساختمان کاخ و مسیرهایی که از میان باغ می گذرد قرار دارد و در بقیه قسمت های آن گل و درخت کاشته شده است. در این باغ دیگر خبری از باغ سازی اصیل ایرانی نیست و کاملا مشخص است که اندیشه سبک های اروپایی راه خود را به معماری این باغ باز کرده است. در باغ هایی که در زمان صفویه و قاجار ساخته می شد یک حوض مستطیلی شکل بزرگ در راستای درب ورودی باغ و درب ورودی عمارت قرار می گرفت اما در این باغ حوض به شکل یک گل ۵ پر طراحی شده و کل معماری باغ را تغییر داده است. باغ به طور مربعی تقسیم بندی نشده و مسیر جوی های آبیاری آب هم دیگر مثل گذشته نیست و جالب است که سبک باغ های اروپایی حتی در چشم اندازهای باغ هم دیده می شود.

 

 

 

 

 

 

خروج

 

 

 

 

 

در جای جای قسمت های باغ درختان انار و نارنج را می بینید، درختان نارنجی که در فصل بهار باغ را آکنده از عطر و بوی خوش بهار نارنج می کنند. در زمان های گذشته باغ پر از گل سرخ و شمعدانی بود که امروز دیگر به آن فراوانی گذشته نیستند. البته قسمت هایی از معماری باغ هم به شیوه ایرانی است مثل همین که در احاطه دیوارهای بلند است. در نمای اصلی ساختمان تزئینات زیبایی را می بینید که جلوه ای خاص به ساختمان داده اند. وجود ستون های مدور با نقش و نگارهای گچی نمای ایوان را جذاب کرده است. در پیشانی همین ایوان، کاشی کاری هایی با طرح های هخامنشی می بینید که زیبایی معماری را برایتان ملموس تر می کنند. به داخل این کاخ بروید و تزئیاتی را ببینید که مدت ها چشم هایتان را خیره می کنند. نقاشی ها، گچ بری ها، منبت کاری و … اوج هنر طراحان این بنا را به نمایش گذاشته است. مطمئنا با رفتن به داخل این عمارت چنان محو تماشا می شوید که دلتان نمی خواهد حالا حالاها از آن بیرون بیایید.

 

 

 

بعد از اینکه خوب قسمت های محتلف کاخ و باغ  را دیدید احتمالا گرسنه می شوید در یکی از قسمت های دنج باغ رستورانی هست که می توانید در آن یک غذای خوشمزه شیراز ی سفارش دهید و در حالی که از طعم بینظیر آن لذت می برید محو تماشای چشم اندازهای باغ و عمارت زیبایش شوید. اگر فصل بهار را برای دیدن از این باغ انتخاب کنید عطر بهار نارنج ها طراوت دیگری به باغ داده است. در این رستوران موسیقی زنده هم اجرا می شود و  شیوه دکوراسیون سنتی آن لحظاتتان را خاطره انگیز تر می کند. در قسمتی از این باغ نمایشگاه هایی از آثار هنری شیراز برگزار می شود که می توانید از آن ها هم دیدن کنید و اگر خواستید با خرید این آثار، سوغاتی ای اصیل با خود به خانه ببرید. این باغ ارزشمند در لیست آثار ملی ایران قرار دارد و در سفر به شیراز می توانید از آن بازدید کنید و باغی متفاوت و در عین حال تاریخی را ببینید.

 

 

 

 

این عکاسخانه  باغ شاپوری، بالباسهای تاریخی؟

 

 

 

 

دکور عکاسخانه  باغ شاپوری،؟

1

 

 

 

2

 

3

 

هرجاذبه ازگردشگریهای شیرازیک عکاسخانه  حرفه ای دارد؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خیابان محله قدیمی انوری 

باغ شاپوری در شیراز

 

 

 

امیدواریم از این پخش برنامه لذت برده باشید

تاگردشگری ازجازبه های دیگرشیرازشمارا به امید خدا میسپارم


تاریخ عکاسی  باغ شاپوری، 1397/03/12/شنبه عصرعکسبرداری شده

 

 

 

 


برچسب‌ها: باغ شاپوری نمونه ای از باغی با سبک اروپایی در شیراز

تاريخ : یک شنبه 13 خرداد 1397 | 5:14 | نویسنده : حامدکیوانی |
تاريخ : چهار شنبه 2 خرداد 1397 | 11:51 | نویسنده : حامدکیوانی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب باحال دانلود
  • وب هزاره اینترنت
  • وب مهندس
  • وب خونسرد